• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular

İSGARD Aliağa' da “İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Kütüphanesini” açtık. detaylar haber sayfamızda.


İzmir Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Derya büyüktür herkes kabı kadar alır
Sponsorlarımız
Dünya Çevre Günü Etkinliği

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM ARAŞTIRMA DERNEĞİ

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KAMUOYU BİLDİRİSİ

 

   ​5 Haziran 1972 tarihinde İsveç’in Stockholm kentinde 133 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında çevre kirliliğinin insanlığın geleceğine yönelik olumsuz sonuçlar oluşturduğunu gören dünya kamuoyu ilk defa çevre ve insan konusu ile ilgili olarak 5 Haziranı Dünya Çevre Günü olarak kararlaştırmıştır. Bu tarihten itibaren dünya çevre günü ülkemizde de çevrenin korunmasının yaygınlaştırılması, iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla evrensel bilinçlendirme günü olarak kabul edilmiştir. 

​Sanayileşme ve ekonomik büyüme ile birlikte insanoğlunun doğa üzerindeki baskı ve müdahalesinin artması ciddi çevre problemlerini beraberinde getirmiştir. Ekonomik kalkınma niyetiyle doğal varlıkların ikinci plana atıldığını da üzülerek görüyoruz. Oysa biliyoruz ki insanoğlunun yaşamını sürdürebilmesi ancak doğal varlıkların korunması ile mümkündür.

​Çevre sorunlarıyla mücadelenin en önemli aşamalarından bir diğeri ise çevre sorunlarına duyarlılığı artırma ve çözümü konusunda çocuk yaştan itibaren toplum hassasiyetinin arttırılması ve tüm insanların bu konuda bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bu düşünce ile İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim ve Araştırma Derneği olarak çevre bilincin oluşmasında katkı sunup, farkındalık oluşturması ve topluma örnek teşkil etmesi için etkinlik tarafımızdan düzenlenmiştir. 

​Eğitim kurumları, çevre kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve basın yayın organlarının işbirliğinde yürütülecek çalışmalarda içtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın, ayak bastığımız toprağın, bilinçsizce tükettiğimiz kaynakların insanlığın geleceği için taşıdığı önemi anlatmamız gerekmektedir.

​İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği olarak bizler; Doğanın bize geçmiş kuşaklarından kalan bir miras değil gelecek kuşaklardan ödünç alınan bir emanet olduğu gerçeğini hatırlatarak daha yeşil daha yaşanılabilir bir dünya bırakma ümidi, mücadelesi ve inancıyla Dünya Çevre Günü’nü kutluyoruz.


Okunma Sayısı: 920


18.118.120.204








DİĞER HABERLER

© Copyright 2019  V4.0 Tüm Hakları Saklıdır. Hazır Dernek Sitesi
Top