• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular

İSGARD Aliağa' da “İş Sağlığı ve Güvenliği Meslek Kütüphanesini” açtık. detaylar haber sayfamızda.


İzmir Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Hiçbir şey ayağınıza gelmez; en azından iyi olan hiçbirşey. Herşeyi gidip almanız gerekir.
Sponsorlarımız
İŞ KAZALARI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMAMIZ

Gün geçmiyor ki bir iş kazası daha yaşamayalım. Bugün Aliağa Tüpraş Rafinerisi Teknik Emniyet birimi çalışanı Murat EREM’ i kullandığı itfaiye aracının devrilmesi sonucu üzücü bir kaza ile kaybettik. Hastaneye giderek hem olay ile ilgili bilgi aldık hem de ailesinin acısına ortak olduk. Yaşadıkları acı tarif edilir gibi değildi. Gencecik çocukları artık hayatta yoktu. 
Yakın zamanda Ankara’ da çalışan meslektaşımız Yüksel Erdoğan ALAYOĞLU (İsg Uzmanı) çalıştığı firmada yüksekten düşerek bir iş kazası sonucu hayatını kaybetti. 
Aliağa’ da yaptığımız araştırma sonucunda son 10 yıl içerisinde 64 vatandaşımızın iş kazası sonucu öldüğünü görmüş, sonuçtan irkilip bir plan çerçevesinde faaliyetlerimize başlamıştık. Geldiğimiz noktada ölümler hız kesmeden devam etmektedir.   
Kazalar, ölümler dursun diye haykıran bir mesleğin mensupları dahi iş kazalarından ölüyor!
Bir kere daha öğrendik ki tek başına kanunlar bizleri iş kazalarından korumuyor. İş güvenliği kültürünün oluşturulmadığı, eğitimlerin -mış gibi verildiği, doğru dürüst denetlenmeyen, her kafadan ses çıkan ucube bir sistem yeterli değildir. 
Emin olduğumuz şudur ki; yine tedbirler alınmayıp, nedenleri araştırılmadan konu “kader” diyerek Allah’ a havale edilecektir.  
Bizler tüm gücümüzle iş kazaları azaltabilmek adına eğitimlerimize, seminerlerimize, isg projelerimize,  iş güvenliği kültürü oluşturma faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz!  

İSGARD Yönetim Kurulu olarak; hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’ tan rahmet, sevenleri ve yakınlarına sabır diliyoruz.


Okunma Sayısı: 3224


3.139.238.76








DİĞER HABERLER

© Copyright 2019  V4.0 Tüm Hakları Saklıdır. Hazır Dernek Sitesi
Top